Elektromos járművek karbantartása és javítása; tartozékok elektromos járművekhez.

A Hyundai szerviz szakemberei gondoskodnak arról, hogy Ön hosszú éveken át felszabadultan, gondtalanul élvezhesse elektromos Hyundai járművének vezetését. Ők sietnek segítségére, ha karbantartásról vagy javításról van szó. Emellett kifejezetten az Ön járművéhez tervezett, eredeti Hyundai tartozékok széles választékát kínálják.

Testre szabott szervizszolgáltatások Hyundai elektromos járművekhez.

Az elektromos gépkocsik fejlett technológiája különleges tudást és szakértelmet igényel a javítási és karbantartási munkák során. A Hyundai szerviz szakemberei kifejezetten az elektromos járművekhez kifejlesztett diagnosztikai eszközökkel, szerszámokkal és eredeti Hyundai alkatrészekkel dolgoznak. Így biztosítanak az Ön igényeinek tökéletesen megfelelő, testre szabott szolgáltatást.

Vegye fel a kapcsolatot márkaszervizével.

A hosszú élettartam titka az akkumulátor megfelelő karbantartása.

Az elektromos járművek szíve a nagyfeszültségű akkumulátor. Ennek rendszeres átvizsgálásával gondoskodhatunk arról, hogy teljes élettartamában megbízhatóan szolgálja Önt és autóját. Az akkumulátor átvizsgálása során ellenőrizzük a hőmérséklet-szabályozási rendszert és az akkumulátorcellák kiegyensúlyozottságát, valamint megvizsgáljuk és kicseréljük a hűtőfolyadékot, amikor az szükséges. Mivel a nagyfeszültségű akkumulátorok csak különleges engedély birtokában szerelhetők, a munkát minden esetben bízza a Hyundai szerviz szakembereire.

EV szerviz és tartozék kérdések

Hogy minél tovább tartson a felvillanyozó élmény. Hyundai szerviz a Hyundai elektromos járművekhez.

A modern elektromos gépkocsik hajtástechnológiája és nagyfeszültségű erőforrásai új elvárásokat támasztanak a karbantartással és javítással kapcsolatban. A Hyundai szervizmunkatársak megfelelő képzésben és felkészítésben részesülnek, így képesek optimálisan gondját viselni az Ön járművének.

Itt mindent megtudhat a Hyundai elektromos jármű szerviz szolgáltatásról.

Az elektromos közlekedés leegyszerűsíti az életet. Az elektromos járműveknek kevesebb alkatrésze van kitéve kopásnak, mint a belső égésű motorral szerelt járműveknek, így jóval kisebb a meghibásodás veszélye. Olajat sem kell cserélni. Így az elektromos járművek karbantartási költségei átlagosan egyharmadával alacsonyabbak.

Az elektromos gépkocsikban elsősorban a következő alkatrészek igényelnek karbantartást:

 • Akkumulátor.
  Az elektromos járművek akkumulátora idővel veszíthet hatásfokából, és cserére szorulhat. Ez azonban nem tekinthető 'rendszeres karbantartásnak', az akkumulátor várható élettartama ugyanis legalább egy évtized. Az összes, eredetileg hivatalos Hyundai kereskedő által eladott Hyundai elektromos gépkocsi lítium-ion polimer akkumulátorára 8 éves vagy 160 000 kilométeres garancia vonatkozik (amelyiket hamarabb eléri a gépkocsi.)
  A Hyundai szakképzett szerelői átvizsgálással – így a hűtőfolyadék cseréjével, illetve a cellák kiegyensúlyozásával – gondoskodnak az akkumulátor optimális élettartamáról.
 • Féktárcsák és fékbetétek.
  A regeneratív fékrendszernek köszönhetően az elektromos járművek fékrendszere nagyjából fele annyi gondoskodást igényel, mint egy hagyományos járművé. A fékrendszer elemeinek átvizsgálására és szükség szerinti cseréjére a rendszeres karbantartások során kerül sor.
 • Futómű.
  Az elektromos járművek kormányműve, összekötői és gumiharangjai megegyeznek a belső égésű motorral szerelt járművekével, ezért ezek karbantartására a szokásos időszakonként – rendszerint évente – van szükség.
 • Folyadékok.
  Az elektromos járművekben jellemzően csak háromféle folyadékkal találkozunk: hűtőfolyadékkal, fékfolyadékkal és ablakmosó folyadékkal. A tulajdonosnak csak az utóbbi rendszeres utántöltéséről kell gondoskodnia. A többi folyadék szintjét a szervizek mérik, azokat szükség esetén eredeti Hyundai folyadékokkal pótolják.
 • Utastéri légszűrő.
  Az utastéri légszűrőt 30 ezer kilométerenként vagy kétévente kell cserélni. A Hyundai ügyfelek a bio- vagy aktív szenes légszűrőt választva még tökéletesebb légminőséget biztosíthatnak járművük fedélzetén.

Ez mindig a futásteljesítménytől és az adott jármű típusától függ. A szervizintervallum 1 év +/- 1 hónap vagy 15.000 km +/- 1.000 km. Az Ön járművére vonatkozó pontos értéket megtalálja annak karbantartási ütemtervében.

Minden egyes Hyundai kereskedő képes foglalkozni járművével. Az elektromos járművekre vonatkozó, speciális karbantartási munkákat – például az akkumulátor állapotfelmérést – különlegesen felkészült munkatársaink végzik el. Fontos, hogy járművét mindenre kiterjedő, speciális átvizsgálásnak vessék alá, különösen, ami a nagyfeszültségű akkumulátort illeti.

A szigetelés esetleges sérülésének, illetve a szennyeződésnek az elkerülése érdekében azt javasoljuk, rendszeres időközönként nézesse át szakemberrel a töltőkábelt. Az eredeti kábelkészlet hatékony, biztonságos energiaátvitelt biztosít. Ha gyorsabban szeretné tölteni járművét, válassza a Hyundai eredeti háromfázisú gyorstöltő kábelét.


Igen is, meg nem is. Bármilyen olyan abroncsot felszerelhet, amely megfelel a gépkocsi műszaki paramétereinek (méret, teherbírás, stb.) Az elektromos járművekhez azonban általában különleges, optimális gördülési ellenállású abroncsokat kínálnak. A kisebb gördülési ellenállás jobb hatásfokot eredményez, így Ön nagyobb távolságot tehet meg egyetlen feltöltéssel.

Ön is tehet azért, hogy elektromos járművének akkumulátora minél hosszabban szolgálja ki:

 • Ne töltse fel teljesen az autót. Általában azt javasoljuk, hogy 80 százaléknál ne töltsék fel jobban az akkumulátort. Így ugyan csökken a hatótávolság, ám hosszabb lesz az akkumulátor élettartama. Ennek a gyakorlatnak a másik előnye, hogy mindig kellő kapacitás áll rendelkezésre a regeneratív fékezésnél visszanyert energia tárolására: amikor ugyanis tele van az akkumulátor, a rendszer általában szünetelteti a fékenergia-visszanyerést, nehogy túlmelegedjenek az akkumulátorok.
 • Ne merítse le teljesen az akkumulátort. Ne engedje, hogy lemerüljön az akkumulátor. A lítium-ion polimer akkumulátorok jobban kedvelik a részleges, mint a teljes merítést.
 • Nyáron parkoljon árnyékban. Télen parkoljon garázsban, ne pedig az utcán.

Az elektromos gépkocsikhoz hasonló tartozékkínálatot állítottunk össze, mint a hagyományos hajtáslánccal szerelt típusokhoz. Itt elsősorban az optikai, védelmi és kényelmi tartozékokról van szó, valamint a keréktárcsákról és abroncsokról. Ugyanez érvényes a szállításra szolgáló tartozékokra. A 64kWh kapacitású KONA EV (2020. márciusi gyártástól) gépkocsival például akár 3 kerékpárt (vagy 2 elektromos kerékpárt) is szállíthat hátsó kerékpártartón, mivel a modell vonóhorga függőlegesen 100 kilogrammal terhelhető, a legnagyobb vontatható tömeg pedig 300 kg.